Carpaccio bonbons

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Carpaccio bonbons

    Carpaccio bonbons

    Carpaccio bonbons

heerlijk voorgerecht voor feestdagen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
8 plakjes dungesneden carpaccio
50 gr sla
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl geraspte parmezaanse kaas

Truffelmayonaise:
1 eidooier
1 theel mosterd
1 eetl witte wijnazijn
150 ml zonnebloemolie
1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 273,81 kcal
Koolhydraten 0,80 g
Eiwitten 10,19 g
Vetten 25,40 g
Benodigdheden
Amuselepels
Staafmixer
Hoge maatbeker

Bereidingswijze

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er door.
Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla er op en verdeel wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas er over. Vouw de buitenzijdez naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Bron

Leuke recepten

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Petrakk avatar

Doorsturen

Home Recepten