Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. Carpaccio bonbons

Carpaccio bonbons

Door: Petrakk

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2018

Heerlijk voorgerecht voor feestdagen

Ontdek meer:

Ingrediënten 8 personen


8 plakjes dungesneden carpaccio
50 gr sla
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar blaadjes verse basilicum
2 eetl geraspte parmezaanse kaas

Truffelmayonaise:
1 eidooier
1 theel mosterd
1 eetl witte wijnazijn
150 ml zonnebloemolie
1 a 2 eetl olijfolie met truffelaroma
peper en zout


Verder heb je nodig


Amuselepels
Staafmixer
Hoge maatbeker


Bereidingswijze

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde er door.
Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla er op en verdeel wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas er over. Vouw de buitenzijdez naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Tags

Bron

Leuke recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Petrakk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top