Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Tartiflette met Witte wijn

Tartiflette met Witte wijn

Door: kaat207

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2018

Ingrediënten 4 personen


800 gr tot 1 kg vastkokende aardappelen

350-400 gr reblochon-kaas

350 gr spekjes

2 grote uien

5 eetlepels witte wijn

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

125-150 cl crème fraîche (Carole gebruikt ook wel eens slagroom en dat werkt ook prima)

peper en zout


tartiflette
benodigdheden

ui spek

roerbak

spek ui


Ik maak het altijd in de wintermaanden. ik vind de geur van tartiflette die in de oven staat heerlijk, ik moet altijd denken aan mijn wintersportvakantie. En jij?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van 3-5 mm dik. Leg ze in een pan en vul de pan met koud water. Warm op en kook de aardappelen in ongeveer 15 min. Beetgaar.

2.Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de uien, doe de olijfolie in de Koekenpan en bak ze even kort op. Voeg de spekjes toe en laat al roerende nog circa 5 min doorbakken. Voeg dan de witte wijn toe en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de wijn is verdampt.

3.Pak een ovenschaal (of meerdere kleine stenen schaaltjes), snij de knoflook in doormidden en wrijf de bodem en zijkanten in met de binnenkant van het knoflookteentje. Snijd de reblochon in plakken van 4 tot 5 mm, inclusief de korst.

4.Vul de ovenschaal met allereerst het uien-spekmengsel, dan een laag aardappelschijfjes en dan de plakken reblochon. Herhaal dit nog een keer en eindig met reblochon-plakken. Bestrooi met peper en zout en giet dan de crème-fraîche of room over het geheel. Zet in de oven gedurende 25 tot 30 minuten.

Tags, ,

Serveertip

Serveer met een groene salade en een glas witte wijn uit de Savoie.

Vegetarische tip: vervang de spekjes door champignons.

Bron

Gevonden en aangepast



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaat207
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top