Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sukadelappen nog lekkerder dan oma ze maakte ook voor de slowcooker

Sukadelappen nog lekkerder dan oma ze maakte ook voor de slowcooker

Door: pwiggers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2018

Ingrediënten 4 personen


Plm. 600 gram sukadelappen
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel honing
Peper, zout
2 eetlepels bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
40 gram (room)boter
2 uien, gepeld en gesnipperd
3 worteltjes, gepeld en in kleine stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
½ eetlepel tomatenpuree
1 laurierblad
¼ liter rode wijn en ¼ liter rode port


Verder heb je nodig


Stoofpan of slowcooker

Geen mooie foto, maar de sukadelappen waren verrukkelijk

Het recept voor deze sukadelappen vond ik op internet en ze waren toch lekker !!!
Heel anders dan ik ze gewoonlijk maak (ook lekker hoor), maar de saus waarin de sukadelappen werden gestoofd was echt verrukkelijk. Dit recept ga ik zeker vaker gebruiken .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de sukadelappen minimaal een half uur voor de bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.
Roer de mosterd met de honing door elkaar.
Sukadelappen kruiden met peper en zout en aan beide zijden insmeren met (honing)mosterd,daarna door de bloem halen.
Olie verhitten in de pan. Sukadelappen aan beide zijden bruin bakken.
Boter toevoegen en laten smelten.
Haal het vlees uit de pan en zet het even apart.
In het overgebleven vet de gesnipperde uien, wortelen en fijngesneden knoflook plm. 5 minuten smoren. Tomatenpuree en laurierblad ook even meebakken.
De sukadelappen weer in de pan doen en rode wijn en rode port erbij tot de lappen onderstaan. (Eventueel water toevoegen) **
Op een heel lage warmtebron en met het deksel op de pan sudderen tot de sukadelappen botergaar zijn.
Af en toe de sukadelappen omdraaien. (dit geldt niet voor de Slowcooker).

Vanaf ** gaan de sukadelappen in de slowcooker. Plm. 7 tot 8 uur op low. Dan zijn de sukadelappen zoals ze horen te zijn. Verrukkelijk.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met van alles.

Bron

Internet, recept van Culinette



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top