
200 ml ketjap manis (zoete ketjap)
Mespunt nootmuskaat
Versgemalen peper naar smaak
10 kippendijen (kipdijfilets)
3 grote uien, gepeld in niet al te kleine stukjes
6 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd (in het originele recept 10 stuks !)
80 gram (room)boter (in het originele recept 100 gram, vond ik iets teveel
2 tomaten, in hele kleine blokjes gesneden
1 theelepel kruidnagelpoeder (in het originele recept 3 kruidnagels)
2 kippenbouillontabletten
Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de Slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest.
Meng voor de marinade de ketjap met de nootmuskaat en een beetje versgemalen peper in een kom. Voeg hier de kippendijen aan toe en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren (ik heb ze een paar uur in de marinade gelegd; hoe langer hoe lekkerder).
Haal de kip uit de marinade en droog de kip af. Marinade bewaren
Verhit de boter in een pan en bak de kip hierin aan alle kanten bruin.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven bakvet de ui en de knoflook glazig.
Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en bak die kort mee. **
Doe de kip met de marinade in de pan.
Voeg de verkruimelde bouillontabletten en wat kruidnagelpoeder toe en breng alles aan de kook.
Laat de kip op een lage warmtebron in plm. 45 minuten lekker gaar worden.
Slowcooker
Volg het recept tot **.
Doe dan de kip met de marinade, verkruimelde bouillontabletten en nootmuskaat in de slowcooker. Plm. 1 uur op high en dan 3 tot 4 uur op low.
Lekker als onderdaal van een rijsttafel, lekker bij nasi of bami of gewoon met rijst en sperziebonen.
Ook heel lekker bij stamppot zuurkool, boerenkool of hutspot.
Danny Jansen van 24kitchen
pwiggers 13-12-2018
En nu maar hopen dat de kip gesmaakt heeft Harry.
Harry1969 08-12-2018
Ga het nu bereiden... ben benieuwd!
Alvast fijne feestdagen Petra...