Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Semoerkip van Danny Jansen van 24kitchen ook voor de slowcooker

Semoerkip van Danny Jansen van 24kitchen ook voor de slowcooker

Door: pwiggers

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2018

Ingrediënten 4 personen


200 ml ketjap manis (zoete ketjap)
Mespunt nootmuskaat
Versgemalen peper naar smaak
10 kippendijen (kipdijfilets)
3 grote uien, gepeld in niet al te kleine stukjes
6 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd (in het originele recept 10 stuks !)
80 gram (room)boter (in het originele recept 100 gram, vond ik iets teveel
2 tomaten, in hele kleine blokjes gesneden
1 theelepel kruidnagelpoeder (in het originele recept 3 kruidnagels)
2 kippenbouillontabletten


Verder heb je nodig


Braadpan of Hapjespan of slowcooker

Gesmuld van deze lekkere gemarineerde kip

Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de Slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor de marinade de ketjap met de nootmuskaat en een beetje versgemalen peper in een kom. Voeg hier de kippendijen aan toe en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren (ik heb ze een paar uur in de marinade gelegd; hoe langer hoe lekkerder).
Haal de kip uit de marinade en droog de kip af. Marinade bewaren

Verhit de boter in een pan en bak de kip hierin aan alle kanten bruin.
Haal de kip uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven bakvet de ui en de knoflook glazig.
Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en bak die kort mee. **
Doe de kip met de marinade in de pan.
Voeg de verkruimelde bouillontabletten en wat kruidnagelpoeder toe en breng alles aan de kook.
Laat de kip op een lage warmtebron in plm. 45 minuten lekker gaar worden.

Slowcooker
Volg het recept tot **.
Doe dan de kip met de marinade, verkruimelde bouillontabletten en nootmuskaat in de slowcooker. Plm. 1 uur op high en dan 3 tot 4 uur op low.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker als onderdaal van een rijsttafel, lekker bij nasi of bami of gewoon met rijst en sperziebonen.
Ook heel lekker bij stamppot zuurkool, boerenkool of hutspot.

Bron

Danny Jansen van 24kitchen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top