Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

Door: kaat207

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2018

Ingrediënten 4 personen


4 scharrelschouderkarbonaden
80 g boter
2 friszoete appels
6 takjes tijm


Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus


Heerlijke combinatie van ingredienten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 20 g boter in een Koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Boen de appels schoon, snijd ongeschild in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd elke part in de lengte in 3 stukken.

2.Verhit in een andere koekenpan 20 g boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en 75 ml water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3.Serveer de karbonaden en appelpartjes in de jus

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaat207
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top