1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pesto Pesto alla genovese – de enige echte

pesto Pesto alla genovese – de enige echte

Door: zwarte_tulp

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2018

Ingrediënten 4 personen


2 tenen verse knoflook
zeezout
50 gram basilicumblaadjes
15 gram pijnboompitten
30 gram pecorino, geraspt
100 ml extra vergine olijfolie
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt


Verder heb je nodig


Vijzel

Tags


Pesto alla genovese â€" de enige echte
Het enige echte recept voor deze smeuïge saus op basis van basilicum is in Genua ontstaan. Er is zelfs een heus consortium voor pesto, Il Consorzio del Pesto Genovese, die het originele recept voor deze pesto beheert en beschermt, om te voorkomen dat fabrieksmatig gefabriceerde pesto en de echte pesto alla genovese over een kam geschoren worden.Het geheim zit hem in de oorsprong van de ingrediënten: voor de echte pesto alla genovese gebruik je basilicumblaadjes uit de Genuese wijk Pra, olijfolie uit de regio Ligurië, verse knoflook, grof zeezout en zowel pecorino als Parmezaanse kaas. Volgens het consortium krijg je alleen met deze ingrediënten de echte pesto alla genovese. Het woord pesto zelf geeft overigens alleen de bereidingswijze weer; pesto betekent niets anders dan ‘gestampt'.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de knoflook en stamp de tenen fijn in een vijzel. Volgens de regels van het consortium moet je dit in een marmeren vijzel doen, met een houten stamper. Voeg vervolgens een beetje zeezout toe en stamp even mee. Stamp dan ook de basilicumblaadjes mee en voeg wederom een beetje zeezout toe. Het consortium raadt aan om ronddraaiende bewegingen te maken met de stamper, en eenzelfde beweging in tegengestelde richting met de vijzel. Zo krijg je het beste resultaat. Voeg als de basilicumblaadjes helemaal fijn zijn gestampt de pijnboompitten toe en stamp ze eveneens fijn. Voeg dan de geraspte pecorino en een scheutje olijfolie toe. Als dit helemaal is fijngestampt, voeg je de geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de olijfolie toe. Stamp alles fijn en roer de pesto nog een keer goed door.

Tags

Bron

Https://ciaotutti.nl/italiaans-eten/recepten/5x-de-lekkerste-pesto/



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwarte_tulp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top