Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kip in kokosnootsaus uit Zanzibar (Dhow Inn)

Kip in kokosnootsaus uit Zanzibar (Dhow Inn)

Door: wilmiewillemse

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2018

Ingrediënten 6 personen


- 1500 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 tomaten (middelgroot)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kurkuma
- olie om in te bakken
- 2 verse chilipepers
- 400 ml kokosmelk
- 1 citroen
- zout
- koriander om mee te garneren (optioneel)



Mijn eerste kennismaking met dit gerecht was toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar.
Bij het hotel 'the Dhow Inn' waar wij verbleven hadden wij een heerlijk Afrikaans buffet en deze kip was daar een onderdeel van.
Toen ik later de manager van hotel vertelde dat wij zo van de gerechten genoten hadden trok ik de stoute schoenen aan en vroeg of ik wat van de recepten zou kunnen krijgen. Dit bleek helemaal geen probleem te zijn en een paar dagen na thuiskomst kreeg in een mail met daarin enkele van de felbegeerde recepten
NB: De lange bereidingstijd komt grotendeels door de marinadetijd. De reële bereidingstijd is ongeveer een half uurtje.

TIP: Je kunt ook vis gebruiken voor dit recept, maar laat dan de kurkuma achterwege.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Pers de citroen ui en doe het sap in een schaal, rasp of snij de teentjes knoflook en voeg ze toe, maak de pepers fijn (bijvoorbeeld in een vijzel) en voeg ze toe, voeg ook de kurkuma en zout toe en roer alles door elkaar. Marineer hierin de in stukken gesneden kipfilet ongeveer 2 tot 3 uur.
- Fruit de fijngesneden ui in een beetje verhitte olie en voeg de in stukjes gehakte tomaten toe. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar om een dikke saus te maken. (Indien de saus niet dik genoeg is kun je met een maïzenapapje de saus wat dikker maken.) Zet de saus opzij.
- Rooster de kip ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op de grillstand. (Schep de kip regelmatig goed door elkaar zodat deze van alle kanten kan bruinen.)
- Meng de kip met de kokossaus en zet deze nog ongeveer 10 minuten terug in de oven.
- Garneer met verse koriander en serveer er rijst bij.

Tags, , , , , , , ,

Bron

Hotel 'the Dhow Inn' Zanzibar (in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top