1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kalkoengebraad met spek

Kalkoengebraad met spek

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2018

Ingrediënten 4 personen


800 g kalkoenfilet gebraad
150 g ontbijtspek
30 g boter
mosterd
laurier
tijm
peper



Kalkoengebraad met spek
Kalkoengebraad met spek

In deze ovenschotel houdt de spek het kalkoengebraad heerlijk sappig, geef er bijvoorbeeld =16pxsperzieboontjes en aardappelgratin bij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
1 Bestrijk de kalkoenfilet met mosterd. Omwikkel de filet met ontbijtspek en stop tussen elk plakjes ontbijtspek een blaadje laurier.
2 Bestrijk een ovenschotel met boter en leg er het gebraad in. Kruid met een snuifje tijm en verdeel enkele vlokjes boter over de filet.
3 Zet het gebraad 40 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Bedruip af en toe met de braadjus.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top