Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Pippi's Chili con Carne

Pippi's Chili con Carne

Door: pippismulkous

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2018

Ingrediënten 12 personen


Ik heb de hoeveelheden afgemeten met een ijslepel. Dus 2 komijn = 2 ijslepels komijn.
250 gr rundvlees (draadjesvlees)
375 gr hamlap
250 gr gerookt spek
3 paprika's (groen, geel en rood)
3 knoflookteentjes
2 komijnzaad
2 gerookte paprikapoeder (mild)
2 oregano
2 tomatenpuree
2 basterdsuiker (lichtbruin)
1 witte peper
1 kaneel
2 rode wijnazijn
1 witte wijnazijn
1 kippenbouillonpoeder
1 laurierblad
4 bloem
1 blikje tomatenstukjes
5 pepers uit een blikje Chipotle. (Aldi)
4 blikjes bonen (kidney)
2 blikje grote witte bonen
1 blikje Refried Beans (Xenos)
Olijfolie
creme fraiche


Verder heb je nodig


Gietijzeren pan ( of een pan geschikt voor de oven)
Hapjes/koekenpan

Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
De mix zonder de kidneybonen

Zonder de bonen neemt het in de vriezer minder ruimte in, mócht je wat over hebben.

Zonder de bonen neemt het in de vriezer minder ruimte in, mócht je wat over hebben.

Beetje van Jamie Oliver en een beetje van mij.
Ik ben niet zo heel handig met het inschatten van hoeveelheden maar ik denk dat hier toch wel een mannetje of 8 van kunnen eten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1: 8 uur van te voren:
*Rundvlees in stukken van ca 3x3 snijden en in plastic zak
met oregano, kaneel en rode wijnazijn
*Hamlap in stukken van 3x3 snijden en in plastic zak
met de 3 knoflookteentjes, kippenbouillonpoeder, witte wijnazijn
*Stuk gerookt spek in lange repen van 1x1 snijden en in plastic zak
Alles in de koelkast.

Stap 2:
Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Dep het vlees droog.
Verdeel de witte peper over de hamlap en rundvlees.
Bak de spekblokjes op een laag vuurtje in de olijfolie aan, en haal uit de pan.
Braad het rundvlees en de hamlap (incl knoflookteentjes) in delen (niet alles tegelijk want dan gaat het koken) in dezelfde pan als de spekblokjes aan op hoog vuur, haal uit de pan en leg op een bord. (voeg indien nodig wat extra olijfolie toe)

Draai het vuur laag en voeg in dezelfde pan het komijnzaad en gerookte paprikapoeder toe laat dit een minuut of 2 garen.
Na een minuutje de bloem erbij en roeren.
Voeg nu de tomatenpuree, tomatenblokjes, het laurierblaadje, de basterdsuiker, groene paprika in kleine stukjes gesneden.
Voeg de chipotle toe en maak het fijn.
Voeg de Refried beans toe.
Als het prutje heet genoeg is het vlees toevoegen, water toevoegen tot het vlees onder water staat en aan de kook laten komen.
Zet nu de pan in een voorverwarmde oven 3 uur op 140 graden.
Trek het vlees in losse stukjes en voeg de gele en rode in stukken gesneden paprika's toe. (dan zit er nog wat knapperigs in het maaltje)
Verwijder het laurierblad.
Laat afkoelen in de oven.


Stap 3:
Opwarmen met de uitgelekte bonen, creme fraiche erover en opdienen met rijst & tortillachips.

Tags, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Serveertip

Ik heb voor witte bonen en kidneybonen gekozen maar je kunt natuurlijk ook gewone bruine bonen nemen.

Ik kies ervoor om de bonen pas bij het opscheppen toe te voegen aan de saus om de praktische reden dat alleen de saus minder ruimte in de vriezer inneemt, mocht er wat overblijven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pippismulkous
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top