Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kalkoen
  5. Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2018

Ingrediënten 6 personen


Kalkoen (in blokjes) 800 g
wortel 400 g
1 ui
2 preien
1 broccoli
1 rol bladerdeeg
1 kruidentuiltje
1 ei
200 ml gevogeltebouillon
olijfolie
boter
peper en zout



Super lekker stoofpotje dat makkelijk te bereiden is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen, de ui en de prei schoon, en snij in stukjes. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even ontdooien.
2 Dep de kalkoenblokjes droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout, en bak ze rondom bruin in wat boter. Beboter een ronde Ovenschaal en schep het vlees erin.
3 Stoof de groenten in de pan van het vlees, in wat boter. Blus met de gevogeltebouillon en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Snij de broccoli in roosjes en doe ze ook in de pan. Laat 5 minuten doorkoken. Verwijder het kruidentuiltje en schep de groenten met de bouillon over de kalkoenblokjes in de schaal.
4 Dek de schaal af met het bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet het kalkoenpannetje 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top