1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2018

Ingrediënten 8 personen


Speculaasjes :

bloem 675 g
bakpoeder 2 tl
kandijsuiker 400 g
boter 175 g
1 ei
1,5 el speculaaskruiden
snuifje zout

Vulling :
marsepein 500 g



Gevulde speculaas
Gevulde speculaas

Gevuld met marsepein een perfect koekje voor bij de koffie 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Rol het deeg 0,5 cm dik uit. Steek of snij er vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven.

VULLING

1 Verdeel 500 g marsepein in rolletjes van 2 à 3 cm diameter. Verpak elk rolletje marsepein in een lapje speculaasdeeg. Snij in plakjes, maak er hartjes van en bak de koekjes in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top