1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Speculaas met amandel

Speculaas met amandel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2018

Ingrediënten 8 personen


Speculaasjes :
bloem 675 g
bakpoeder 2 tl
kandijsuiker 400 g
boter 175 g
1 ei
1,5 el speculaaskruiden ( zie recept op smulweb )
snuifje zout


Amandelvulling :

100 g amandelschilfers


Speculaas met amandel
Speculaas met amandel

Makkelijk en lekker deze speculaas met amandel. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten met 90 à 100 ml water tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Rol het deeg 0,5 cm dik uit. Steek of snij er vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven.

AMANDELVULLING

- Kneed 100 g amandelschilfers door het basisdeeg.
-Bak de koekjes verder volgens het basisrecept.

Tags

Bron

Libelle



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top