Huisgemaakte Speculaaskruiden
- Belgisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
Koekkruiden of speculaaskruiden is een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper, dat wordt gebruikt bij de bereiding van speculaas, kruidkoek en kruidnoten.
Ingrediënten 4 personen
8 delen kaneel2 delen nootmuskaat
2 delen gemalen kruidnagelpoeder
2 delen foelie (dit is het vliesje rond de nootmuskaat dat zachter en warmer van smaak is)
1 deel gemberpoeder
1 deel kardemompoeder
1 deel gemalen witte peper
Bereidingswijze
mengen en in een afgesloten pot bewaren
Bron
libelle
Serveertip
In sommige recepturen vind je ook 1 deel gemalen anijszaad en/of gemalen korianderzaad terug. Dit maakt je speculaaskoeken pittiger. Je kiest wat je zelf het lekkerste vindt, dus toevoegen volgens smaak!