Huisgemaakte Speculaaskruiden

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Huisgemaakte Speculaaskruiden

    Huisgemaakte Speculaaskruiden

    Huisgemaakte Speculaaskruiden

Koekkruiden of speculaaskruiden is een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper, dat wordt gebruikt bij de bereiding van speculaas, kruidkoek en kruidnoten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 delen kaneel
2 delen nootmuskaat
2 delen gemalen kruidnagelpoeder
2 delen foelie (dit is het vliesje rond de nootmuskaat dat zachter en warmer van smaak is)
1 deel gemberpoeder
1 deel kardemompoeder
1 deel gemalen witte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

mengen en in een afgesloten pot bewaren

Bron

libelle

Serveertip

In sommige recepturen vind je ook 1 deel gemalen anijszaad en/of gemalen korianderzaad terug. Dit maakt je speculaaskoeken pittiger. Je kiest wat je zelf het lekkerste vindt, dus toevoegen volgens smaak!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten