1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hartige banketletter met chorizo en tijm

Hartige banketletter met chorizo en tijm

Door: Ashaeb

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2018

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
400 g rundergehakt
100 g pittige chorizo (stukje worst)
0,5 gele paprika
3 el tijmblaadjes
1 ei
Snufje zeezout en peper


Verder heb je nodig


Bakplaat bekleed met bakpapier

Banketletter
Banketletter

Heerlijk voor de komende feestdagen! Maak deze met Sinterklaas voor de liefhebbers van hartige snacks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
2. Leg de deegplakjes met de bebloemde zijde naar beneden achter elkaar en iets overlappend op het werkvlak, in een lange rij. Druk de naden goed aan zodat een lange lap ontstaat.
3. Kneed in een kom het gehakt met de chorizo, de paprika, de helft van de tijm en peper naar smaak.
4. Vorm van het gehakt met je handen een lange rol die iets korter is dan het deeg. Leg de gehaktrol op het deeg.
5. Bestrijk het deeg rondom de rol gehakt dun met de helft van het ei. Rol het deeg om het gehakt; trek het deeg er een beetje overheen zodat het gehakt helemaal ingepakt is. Druk de naad goed aan en vouw ook de uiteinden dicht.
6. Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat, in de vorm van de letter S.
7. Bestrijk het deeg dun met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de tijm en peper en zeezout naar smaak.
8. Bak de letter in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Laat de banketletter afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukjes

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Liever een zoete letter? Gebruik voor de vulling dan 400 g amandelspijs en bestrooi de letter voor het bakken met amandelschaafsel.

Bron

Jumbo



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ashaeb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top