1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Terinne van rode biet en geitenkaas

Terinne van rode biet en geitenkaas

Door: riawes

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2018

Ingrediënten 8 personen


8 rode bieten vers of voorgekookt.
1 bosje oregano
100 gr zachte roomkaas.
300 gr zachte geitenkaas
1 el tijm fijngehakt.
2 el bieslook fijn gehakt.
zout en peper uit de molen.
75 gr walnoten.
Half bosje salie alleen de blaadjes
1 el gele basterdsuiker.


Verder heb je nodig


Vershoudfolie bakblik/cakevorm.
stukje karton en b.v. 2 conserven blikken om te verzwaren.

Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas
Terinne van rode biet en geitenkaas

Een blikvanger op de buffettafel en als voorgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Indien verse bieten kook ze gaar in 40/50 minuten en laat afkoelen en ontvel ze.
Snij ze met een scherpmes of een mandoline in dunne plakjes.

Smeer een bakblik in met wat olie en bekleed het geheel met vers houd folie laat de randen ruim overlappen.

Hak de helft van de oregano fijn en meng in een kom met de geitenkaas de roomkaas en de overige fijn gehakte kruiden en een halve theelepel gemalen zwarte peper en een halve theelepel zout.

Bekleed de vorm met plakjes biet en en verdeel met een vork een laagje kaasmengsel over de bodem.
vul de vorm om en om met de rest van de biet en de kaas. dek als laatste met biet en vouw het folie over de terinne.
leg er een stukje stevig karton op en verzwaar het met wat blikken of anderszins.
zet de terinne een nacht in de koelkast.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan en strooi er de suiker over laat zachtjes karamelliseren
laat afkoelen .

Verhit twee eetlepels olie in een kleine pan en voeg de salie en de overige oregano toe en bak krokant..
Bestrooi met zout
Je kunt dit twee uur van te voren doen
Verwijder de folie van de bovenkant en zet ondersteboven op een mooie schaal verwijder de rest van de folie en
bestrooi de terinne met de krokante salie en oregano.
Leg er de walnoten op .
Snij de terinne met een scherp mes in mooie plakken.
En leg dit op de bordjes
Serveer met geroosterd brood en garneer met met wat sla



Tags

Bron

Foodies



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top