Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Spaanse ovenschotel met kabeljauw en chorizo dit is echt smullen

Spaanse ovenschotel met kabeljauw en chorizo dit is echt smullen

Door: pwiggers

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2018

Ingrediënten 2 personen


2 + 1 eetlepels olijfolie extra vergine
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theelepel sambal oelek (of ½ Spaanse peper, gesnipperd)
2 Roma tomaten, in kleine stukjes gesneden
1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 ½ potje witte bonen (samen plm. 500 gram)
zout en versgemalen zwarte peper
plm. 100 ml droge sherry of droge witte wijn
¼ liter kippenbouillon (van ½ kippenbouillontablet)
50 gram chorizo, in hele kleine blokjes
½ rode paprika in kleine blokjes
2 kabeljauwhaasjes van plm. 125 gram per stuk
2 eetlepels gehakte peterselie
Paar partjes citroen


Verder heb je nodig


Koekenpan of Hapjespan die ook in de oven kan
vergiet

Lekker Spaans: kabeljauwhaasje met chorizo uit de oven

Met deze ovenschotel haal je weer even de zomer terug. Het pittige van de chorizo past prima bij de sappige kabeljauw. Dit is smullen !!
Een combinatie van een recept van Yvette van Boven en mijn eigen inbreng.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige Koekenpan of hapjespan en bak hierin de uisnippers en de knoflook op een middelhoge warmtebron glazig.
Bak de sambal (of Spaanse peper) even mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze op hoge warmtebron mee tot het meeste vocht is verdwenen.
Voeg nu de bonen en het (gerookte) paprikapoeder toe en bak omscheppend 5 minuten mee.
Blus af met de sherry of witte wijn en laat het vocht weer iets inkoken .
Giet de kippenbouillon (250ml=1/4 ltr) erbij en breng alles aan de kook.

Zet de pan 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Voeg na 10 minuten de blokjes chorizo en de stukjes paprika toe.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bestrooi de vis met peper en zout en bak de kabeljauwhaasjes snel om en om tot de vis een beetje bruine kleur heeft gekregen.
Leg de vis dan op de bonen in de oven en bak de vis in nog 5 minuten nét gaar.
Haal de pan uit de oven en bestrooi met peterselie en nog wat gewone milde paprikapoeder.

Dien op met parten citroen en overgoten met nog wat goede olijfolie.

Tags, , , , ,

Serveertip

Wij hebben dit zonder aardappelen gegeten maar wie dit niet wil, aardappelpuree smaakt er prima bij.
Ook lekker met een lekkere aangmaakte kropsla.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top