1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bloemkoolsoep met crumble van zwarte pens

Bloemkoolsoep met crumble van zwarte pens

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2018

Ingrediënten 4 personen


2 bloemkolen ( of één grote bloemkool)
1 zwarte pens
2 tenen knoflook
1 l kippenbouillon
500 ml volle melk
100 g panko
truffelolie
olijfolie
peper en zout



Bloemkoolsoep met crumble van zwarte pens
Bloemkoolsoep met crumble van zwarte pens

Feestelijke soep , super lekker en makkelijk te bereiden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkolen in roosjes. Schep 1/3 van de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en gril 30 minuten tot de bloemkool gaar en lichtjes goudbruin is.
2 Kook de rest van de bloemkool in 15 minuten gaar in de melk en de bouillon. Mix glad tot een romige soep.
3 Haal het velletje van de zwarte pens en snij in schijfjes. Bak goudbruin en prak een beetje met een vork. Voeg er de panko aan toe en bak in een paar minuten tot crumble.
4 Schenk de soep uit en verdeel er de geroosterde bloemkoolroosjes over. Werk af met de crumble en een beetje truffelolie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top