Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. Pepernoten met een Aziatisch tintje

Pepernoten met een Aziatisch tintje

Door: bySam

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2018

Ingrediënten 2 personen


100 gram zelfrijzend bloem
1 theelepel speculaaskruiden
1 theelepel vijfkruidenpoeder
40 gram koude harde boter
2 eetlepels melk
snufje zout
50 gram bruine basterdsuiker


Verder heb je nodig


Oven
bakpapier
vershoudfolie

Pepernoten met een Aziatisch tintje

Door vijfkruidenpoeder toe te voegen aan deze pepernoten geef je de pepernoten een oosters tintje


Ik ben gek op pepernoten, vooral zelfgemaakte. Niets is zo lekker dan snoepen van pepernoten die net uit de oven komen. En je hele huis ruikt ook nog eens heerlijk. Het leek me leuk om dit traditionele recept een Aziatisch tintje te geven. Ik heb vijfkruidenpoeder bij het beslag gedaan om dit te bereiken. De pepernoten werden hierdoor iets minder zoet en kregen een hartig tintje. Een bijkomstigheid die ik kon waarderen. Je vindt dit recept en meer lekkere recepten op mijn site bySam.nl.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef het bloem boven een middelgrote kom. Doe vervolgens de basterdsuiker, speculaaskruiden, vijfkruidenpoeder en zout erbij en roer alles even door. Doe de boter en het melk erbij en roer met je handen tot een kruimelig deeg. Kneed vervolgens het deeg tot een bal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg het zo'n dertig minuten in de koelkast zodat het een harde deegbal kan worden.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol kleine balletjes met een diameter van 1 tot 1,5 cm en druk de balletjes iets plat op de bakplaat.

Bak de kruidnootjes in twintig minuten gaar en goudbruin.

Haal de kruidnootjes van het bakpapier en laat afkoelen.

Tags, ,

Serveertip

Je kunt de kruidnootjes bewaren in een koektrommel.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bySam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top