Bel­gi­sche stoof­pot met bruin bier, wor­tel & pas­ti­naak

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-11-2018
  • Bel­gi­sche stoof­pot met bruin bier, wor­tel & pas­ti­naak

    Bel­gi­sche stoof­pot met bruin bier, wor­tel & pas­ti­naak

    Bel­gi­sche stoof­pot met bruin bier, wor­tel & pas­ti­naak

De volle smaak van bier en een Belgische stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 middelgrote uien
700 g runder sukadelappen
1 el tarwebloem
30 g ongezouten roomboter
30 cl Leffe bruin
1 runderbouillontablet
200 ml kraanwater
2 el dijonmosterd
2 laurierblaadjes
400 g pastinaak
200 g winterpenen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Snijd de uien in halve ringen. Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een Braadpan en bak de uien 3 min. Voeg het vlees toe en bak in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

2.Voeg het bier, de bouillontablet, het water, de mosterd en laurierblaadjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

3.Schil ondertussen de pastinaak en winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en wortel toe. Stoof zonder deksel nog 15 min. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofpot.

Bron

ah

Serveertip

Lekker met verse pappardelle.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten