1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Soto ajamsoep eigen mix van allerlei recepten

Soto ajamsoep eigen mix van allerlei recepten

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2018

Ingrediënten 8 personen


Bouillon:
5,5 liter water
1,5-2 kilo drumsticks/kippenbouten of soepkip
2 stukjes Laos in plakken
1 stukje kurkuma
2 grote Daun Salem bladeren (Indonesische laurier)
1 prei of het groene gedeelte en stuk van het witte gedeelte
2 winterwortels
1 tl pimentpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 stengels sereh gekneusd
2 honing kruidenbuiltjes voor kippenbouillon
½ tl foelie of een paar stukjes foelie
2 uien in stukken
bosje selderij
3 takjes platte peterselie
2 eetlepels lavas (maggiplant) of 2-3 takjes verse lavas
2 tl knoflookpasta
2 tl gemberpasta
1 tl citroenpeper
5 blaadjes daon djerek purut (citroenblad)
1 pakje maggi kippenbouillonpoeder en 3 dubbele maggi rundvleesblokjes
(dit is te vervangen als je geen pakjes wil gebruiken door ong. 70 gram zelfgemaakte kippenbouillonpoeder en 2 tl rundvleesbouillonpoeder)



Soto ajamsoep eigen mix van allerlei recepten
Soto ajamsoep eigen mix van allerlei recepten

Samen met mijn vriendin, saotosoep gegeten bij de surinamer. zalig! Mijn collega maakt vaak soto ajamsoep, dus nieuwsgierig en niet willen wachten op recept dus veel bekeken en mijn eigen soep gemaakt. oeps de 6 liter was zo op... de  bottenbouillon zo'n 24 uur in de slowcooker.. ik kon voor ik weg moest nog net een foto maken..zoonlief zei..joh maak je het gewoon opnieuw en maak je dan een foto, pfff Nee dus...wilde de foto plaatsen in facebookgroep omdat er vraag naar was hihi

Het was nog even peinzen omdat ik niet verwacht had dat het zo'n succes zou worden, dus niks op geschreven en halverwege wat aangepast op gevoel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Verwarm de kokosolie, braad de kip aan met de kruiden en de groenten, blus af met een glaasje witte wijn.
Doe alles in de slowcooker (3 takjes selderij , de rest bewaar je voor in de soep), en laat dit op low 16-24 uur pruttelen. Haal na 3 uur de kip er uit, haal het vlees eraf en doe de botten terug in de slowcooker. Ik heb het water toegevoegd tot bijna 6 liter

Zeef de bouillon en schep na het afkoelen het vet eraf
Kook de eieren 8 a 9 minuten, laten schrikken en de eieren halveren.

Vul je bord met groenten, 2 halve eieren, sotomix en evt. extra gebakken uitjes en giet hier de hete bouillon over

Serveertip

Ik hou niet zo erg van selderij rauw in de soep en heb 3 kart bosje in de laatste bouillon gedaan. Aan gezien ik genoeg over had ook nog wat op het bord voor de foto, voordat zoonlief het heeft opgegeten


Daun salembl blaadjes (ind. laurier) en daon djerek purut (citroenblad) vers of uit de diepvries (toko) zijn smaakvoller dan de gedroogde blaadjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneR65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top