Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)

Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)

Door: wilmiewillemse

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2018

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 300 gram Magronen ( maar kan ook heel goed met bv. Pipe Rigate, Rigatoni, Tortiglione, Penne of een ander soort macaroni)
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 300 gram geraspte Zwitserse kaas (bv. Gruyère)
- 200 ml slagroom
- 100 ml melk
- peper, zout en nootmuskaat


Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)
Zwitserse Alpenmacaroni (Älplermagronen)

Nu de thermometer weer daalt krijg je weer trek in stevige kost. Zo kwam ik op dit 'wintersport' gerecht, een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen. Dit comfortfood uit Zwitserland wordt ook weleens  'Swiss Mac & Cheese' genoemd.
Het grappige aan dit recept is dat er EN aardappelen EN pasta wordt gebruikt. Iets wat je niet zo snel ziet in een gerecht. Het is dan ook zeker NIET geschikt voor een koolhydraatvrij dieet
Ik heb er natuurlijk ook zelfgemaakt appelmoes bij gegeten zoals het in Zwitserland volgens traditie geserveerd wordt.

TIP: Met een 'restje' van deze (of andere pasta) kun je een heerlijk roerei of omelet maken zie:  Roerei-met-een-restje-pasta

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes en de pasta gaar.
- Bak de spekreepjes krokant, je hebt hiervoor geen boter of olie nodig, snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn en voeg deze beide toe aan de spekreepjes. Bak tot ze glazig zijn.
- Giet de aardappelen en pasta af en laat ze goed uitlekken, en schep dit door het spek, ui, knoflook mengsel.
- Meng er de helft van de geraspte kaas doorheen en doe het geheel in een Ovenschaal.
- Meng zout, peper en nootmuskaat door het room/melk mengsel en verdeel dit over de ovenschaal.
- Strooi de rest van de kaas eroverheen en zet het geheel 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- De Älplermagronen zijn klaar als de kaas gesmolten is en een mooi bruin korstje heeft gekregen.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Dit traditionele gerecht wordt in Zwitserland altijd geserveerd met appelmoes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top