1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Taratur salade

Taratur salade

Door: nenakramerr

  • Balkan, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2018

Ingrediënten 3 personen


-komkommer, in blokjes
-knoflook, geperst
-naturel yoghurt
-walnoten, verkruimeld
-olijfolie
-theelepel gedroogde munt


Taratur salade
Taratur salade

Taratur salad is een traditoneel Macedonisch bijgerecht wat voornamelijk in de zomer geseveerd wordt. 
Ik heb het 5 jaar geleden voor het eerst geproeft op vakantie en ben daarna na zelf verschillende varianten gaan maken. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de komkommer in blokjes en dep met een keukenpapiertje het overtollige vocht weg.
Doe de komkommerblokjes dan in een kom, doe hier ook de fijn gesneden knoflook bij.
Voeg wat zout toe en mix het door elkaar.
Hierna kan je de yoghurt eroverheen gieten, als de yoghurt niet dik genoeg is kan je eventueel ook 1/2 zure room en 1/2 yoghurt gebruiken.
Mix alles weer goed door elkaar en strooi dan de verkruimelde walnoten, een lepel olijfolie en de gedroogde munt eroverheen.
Laat het even staan in de koeling voordat je het serveert.

Tags,

Serveertip

Heerlijk met vers afgebakken brood.
Je kan de munt ook vervangen door een klein beetje oregano.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nenakramerr
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top