1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Chili con carne á la Rudolph

Chili con carne á la Rudolph

Door: nenakramerr

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2018

Ingrediënten 4 personen


-1 rode ui
-2/3 teentjes knoflook
-1 rode paprika
-1 rode peper
-100g chorizo
-500g rundergehakt
-70g tomatenpuree
-400g gepelde tomaten/tomatnblokjes uit blik
-1 bosje verse koriander
-limoen
-125ml zure room
-chilipoeder
-200g kidneybonen
-1 turks brood
-vers gemalen peper en zout


Chili
Chili

Voordat ik dit recept van 24kitchen zag op televisie, had ik nog nooit chili con carne op.
Nu staat hij standaard wekelijks op het menu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.

Verhit olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en chorizo. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten toe. Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.

Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken. Voeg dit toe aan de Chili con carne saus. Warm nog circa 5 minuten mee. Voeg een beetje van de koriander toe. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.

Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de koriander erover en besprenkel met limoensap. Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Hij is heel lekker met een Turks brood of met wat rijst erbij.

Bron

24kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nenakramerr
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top