1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

Door: ntjmv

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2018

Ingrediënten 10 personen


Ik heb het recept voor het deeg van zachte broodjes gebruikt. Zie mijn andere recept.

Voor de bolussen heb je verder nodig:
Bruine basterd suiker 4 eetlepels
Kaneel 1 eetlepel
Rietsuiker 1 eetlepel
Vanille suiker 1 zakje


Verder heb je nodig


Voor het suikermengsel een ovenschaal
Bakplaat
Oven

Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen

Dit recept impulsief gemaakt omdat ik brooddeeg over had en ik gewone broodjes al gemaakt had en wat anders wilde proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zie het zachte broodjes recept voor het deeg.

Als het deeg gerezen is pak je een bolletje en rol je hier een sliert van.

Het makkelijkste is om eerst alle slierten te maken anders zitten je handen onder de suiker en het kaneel.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Maak dr sliert wat vochtig met water en rol hen in het suiker Kaneel mengsel.
Als alles goed bruin is maak je er een slakje van. Het uiteinde stop je onder de bolus.
Leg alle bolussen op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte ivm rijzen.

Als ze allemaal klaar zijn dek de bakplaat af en laat nog 20 a 30 min rijzen.

Stop de bolussen in de oven en bak ze af in 8 minuten.

Zodra ze uit de oven zijn, gelijk omdraaien.

Smakelijk!

Tags, , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ntjmv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top