Tiramisu in een glaasje

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2018
  • Tiramisu in een glaasje

    Tiramisu in een glaasje

    Tiramisu in een glaasje

Op zoek naar een leuk tiramisu recept voor feestdagen als Kerst en Pasen? Maak tiramisu in een glaasje! Je kunt per persoon een glaasje maken en er dus ook voor zorgen dat de kids een variant zonder drank hebben.
 
Deze glaasjes met tiramisu maak ik altijd van tevoren zodat ze goed kunnen opstijven in de koelkast. Daarnaast wordt de smaak daar natuurlijk ook beter van. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 ml mascarpone
150 ml slagroom
Pak lange vingers
Kopje koffie/espresso
Cacaopoeder
Amaretto
25 gram poedersuiker
1 zakje vanille suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Glaasjes of weckpotjes

Bereidingswijze

Klop de slagroom op met vanillesuiker. Roer de mascarpone los met 25 gram poedersuiker. Spatel de mascarpone en slagroom door elkaar maar doe dit niet te lang, dan haal je de luchtigheid eruit.

Zet een kopje koffie of espresso (afhankelijk hoe sterke koffiesmaak je wilt) en voeg een eetlepel amaretto aan toe. Breek de lange vingers, doop ze in het koffie/amaretto mengsel en leg ze op de bodem van het glas.

Schep een lepel van het mascarponemengsel over de lange vingers. Dan weer een laagje lange vingers en dan weer een laagje mascarponemengsel. Heb je over? Maak dan nog een laag. Zeef als laatste de cacao over de glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast.

Serveertip

Voor de feestdagen kun je de glaasjes ook extra leuk aankleden door bijv. een weckpotje te gebruiken met een leuke naamtag eraan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten