1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rodekool- en bietenstamppot met rookworst

Rodekool- en bietenstamppot met rookworst

Door: theetje62

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2018

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels
375 gr Gelderse rookworst
450 gr rode kool met appel, diepvries en ontdooit
400 gr geraspte rode bieten
peper en zout


Verder heb je nodig


Stamper
Pan

Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst

Een heerlijke stamppot, lekker in de herfst met zijn rode herfstkleuren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappels en snijdt in gelijke stukjes. Ik schil de aardappel nooit omdat dan de vitamientjes verloren gaan.
Kook ze met ruim water gaar, giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Verwarm in een andere pan de rode kool in 10 minuten en doe er de laatste 5 minuten de geraspte bieten bij.
Verwarm intussen ook de rookworst.
Als de aardappels gaar zijn, afgieten en tot een puree stampen. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
Schep het bieten en rode kool mengsel erbij en roer door. Indien nodig nog wat peper en zout er doorroeren,
Serveer direct en leg de rookworst bovenop in de pan.
Eet smakelijk.

Tags, , ,

Bron

AH Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theetje62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top