Klassieke carpaccio

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2018
  • Klassieke carpaccio

    Klassieke carpaccio

    Klassieke carpaccio

Deze klassieke carpaccio van dungesneden ossenhaas met rucola, snippers parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en kappertjes is perfect als voorgerecht voor de feestdagen. Verras je gasten met deze heerlijke carpaccio tijdens het kerstdiner. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gr dun gesneden ossenhaas (carpaccio)
- 50 gr parmezaanse kaas
- 2 handjes rucola
- 2 el pijnboompitten
- 1 tl kappertjes

DRESSING
- 4 el mayonaise
- 4 el melk
- enkele druppels worcestersaus
- citroensap
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan.
2. Roer voor de dressing de mayonaise, melk en worcestersaus door elkaar en breng op smaak met een beetje citroensap en peper en zout.
3. Verdeel de plakjes dun gesneden ossenhaas (carpaccio) over de borden.
4. Besprenkel de carpaccio met de dressing.
5. Garneer met rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten en kappertjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten