Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Muffins
  5. Blauwe bessen muffins met kaneel

Blauwe bessen muffins met kaneel

Door: byrebeccarachel

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2018

Ingrediënten 12 personen


300 gr patentbloem (gezeefd)
2 tl bakpoeder (gezeefd)
180 gr kristalsuiker
250 gr zure room
2 eieren
80 ml zonnebloemolie
190 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
snufje kaneel


Verder heb je nodig


- muffinbakvorm
- spatel
- garde

Blauwe bessen muffins met kaneel

Heerlijke zelfgemaakte blauwe bessen muffins

Heerlijke zelfgemaakte blauwe bessen muffins

Ken je die heerlijke moist blauwe bessen muffins van Starbucks en Bakker Bart? Ik kreeg het dus nooit voor elkaar deze na te maken, totdat ik het recept uit Donna Hay probeerde! Ik heb het recept aangepast, wat suiker, extra zure room en een vleugje kaneel toegevoegd om deze blauwe bessen muffins nóg lekkerder te maken.Het is eigenlijk een heel makkelijk recept, met producten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Je mixt de natte ingrediënten, de droge ingrediënten en voegt ze samen. Het beslag moet je zo kort mogelijk mixen om de luchtigheid te bewaren, daarom gebruik ik altijd een spatel om de ingrediënten samen te voegen. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 4). Meng de droge ingrediënten suiker, bloem, kaneel en bakpoeder in een kom. Mix een andere kom de zure room, eieren en zonnebloemolie tot een glad beslag. Voeg daarna de natte en droge ingrediënten samen en spatel tot alles net is gemengd. Zoals gezegd hoeft het geen glad beslag te worden. Spatel niet te lang, dan spatel je alle luchtigheid uit de muffins. Voeg de blauwe bessen toe, spatel nog een aantal keer door. Schep het beslag in de vormpjes en zet 40 á 50 minuten in de oven. Je kunt 12 muffins maken met het beslag.

Tags, , , , , ,

Serveertip

- Zet de muffinvormpjes in een muffinbakvorm voor extra stevigheid. De muffins behouden zo hun vorm en worden gelijkmatig gaar.
- Je kunt zelf hele leuke tulp muffinvormpjes maken van bakpapier. Bekijk hier een tutorial.
- Gebruik een juslepel om de muffinvormpjes te vullen, dit is echt handig!
- Je kunt gewoon bevroren blauwe bessen aan het beslag toevoegen, deze zakken niet naar de bodem.

Bron

Boek De Basics van Donna Hay



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van byrebeccarachel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top