Blauwe bessen muffins met kaneel

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2018
  • Blauwe bessen muffins met kaneel

    Blauwe bessen muffins met kaneel

    Blauwe bessen muffins met kaneel

Ken je die heerlijke moist blauwe bessen muffins van Starbucks en Bakker Bart? Ik kreeg het dus nooit voor elkaar deze na te maken, totdat ik het recept uit Donna Hay probeerde! Ik heb het recept aangepast, wat suiker, extra zure room en een vleugje kaneel toegevoegd om deze blauwe bessen muffins nóg lekkerder te maken.Het is eigenlijk een heel makkelijk recept, met producten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Je mixt de natte ingrediënten, de droge ingrediënten en voegt ze samen. Het beslag moet je zo kort mogelijk mixen om de luchtigheid te bewaren, daarom gebruik ik altijd een spatel om de ingrediënten samen te voegen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
300 gr patentbloem (gezeefd)
2 tl bakpoeder (gezeefd)
180 gr kristalsuiker
250 gr zure room
2 eieren
80 ml zonnebloemolie
190 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
snufje kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- muffinbakvorm
- spatel
- garde

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 4). Meng de droge ingrediënten suiker, bloem, kaneel en bakpoeder in een kom. Mix een andere kom de zure room, eieren en zonnebloemolie tot een glad beslag. Voeg daarna de natte en droge ingrediënten samen en spatel tot alles net is gemengd. Zoals gezegd hoeft het geen glad beslag te worden. Spatel niet te lang, dan spatel je alle luchtigheid uit de muffins. Voeg de blauwe bessen toe, spatel nog een aantal keer door. Schep het beslag in de vormpjes en zet 40 á 50 minuten in de oven. Je kunt 12 muffins maken met het beslag.

Bron

Boek De Basics van Donna Hay

Serveertip

- Zet de muffinvormpjes in een muffinbakvorm voor extra stevigheid. De muffins behouden zo hun vorm en worden gelijkmatig gaar.
- Je kunt zelf hele leuke tulp muffinvormpjes maken van bakpapier. Bekijk hier een tutorial.
- Gebruik een juslepel om de muffinvormpjes te vullen, dit is echt handig!
- Je kunt gewoon bevroren blauwe bessen aan het beslag toevoegen, deze zakken niet naar de bodem.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten