Gekruide geitenkaas in een klein potje.
- Frans, Nagerecht
- 10-20 min.
Heerlijk gekruide, romige geitenkaas schijfjes in een potje voor het feestelijke Kerst nagerecht. Zie ook mijn recept Port pruimen met Stilton en Walnoot.
Dit makkelijke, geen stress, recept maak je ongeveer 24 uur van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit ook als een tweede gang serveren.
Ingrediënten 8 personen
schijfjes romige geitenkaas.Zout en versgemalen peper naar smaak.
2 eetlepels verse fijngesneden dille.
4 theelepels in julienne gesneden basilicumblaadjes.
Red pepper flakes.
2 Eetlepels extra vergine olijfolie en meer als dat nodig is.
Licht geroosterde sneetjes stokbrood.
Benodigdheden
Kleine potjes
Bereidingswijze
Snijd de romige geitenkaas in plakjes van ca. 1/2 cm dik.
Doe een schijf in het potje. Bestrooi met, zout, peper, wat basilicum en dille, een paar rode peper vlokjes en lepel er olijfolie over. Herhaal dit tot het potje vol is en eindig met voldoende olijfolie. Dek het af met plastic. Maak dit tot 24 uur van tevoren. Laat het goed op kamertemperatuur komen voor het serveren.
Bron
Barefoot contessa
Serveertip
Heb je 6 personen aan tafel? Zet dan twee potjes neer op een houten plank met mesje en sneetjes stokbrood of crackers als je dit makkelijker vindt. Zo kan iedereen zichzelf bedienen.
Bij 8 personen zet je 3 potjes neer.
Dit is ook heerlijk om bij een Kerstborrel te serveren als snack, of als een onderdeel van een buffet.