1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Perenkruimeltaart

Perenkruimeltaart

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2018

Ingrediënten 4 personen


3 peren
1/2 citroen (enkel het sap)
250 g magere verse kaas (plattekaas)
100 g boter (op kamertemperatuur)
2 eieren
1 rol kruimeldeeg (versmarkt)
100 g marsepein
1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Een springvorm (Ø ± 25 cm)


Perenkruimeltaart
Perenkruimeltaart

Makkelijke en super lekkere perentaart met platte kaas en marsepein

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10 min.)
- Schil de peren en snij in 4. Maak enkele inkepingen in de bolle kant van de stukken peer en besprenkel met het citroensap.
- Scheid de eiwitten van de eidooiers.
Bereiding 20 min. + ± 1 u. in de oven + afkoelen
1. Prak de marsepein fijn met een vork en mix met de boter tot een gladde massa. Meng er de vanillesuiker, de eidooiers en de magere verse kaas onder.
2. Verwarm de oven 10 min. voor op 160 °C.
3. Klop ondertussen de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit schuiven) en roer voorzichtig onder het marsepeinmengsel met een houten lepel.
4. Leg het kruimeldeeg in een springvorm (Ø ± 25 cm) en verdeel er de peren over (met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden).
5. Giet er het marsepeinmengsel over en zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven.
6. Haal de taart uit de springvorm en laat volledig afkoelen.

Serveertip

Tip
Zelf kruimeldeeg maken :
-Meng 250 g bloem, 60 g suiker en 160 g koude boter met de handen tot het mengsel de textuur van grof broodkruim heeft.
-Meng er 1 ei en de pitjes van 1/2 vanillestokje onder.
-Kneed nog een paar minuten tot een mooi deeg.
-Omwikkel het met vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-Rol het deeg uit en leg op de bodem van een springvorm.
- Leg bakpapier op het deeg en vul met rijst, linzen of droge bonen.
-Bak 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-Verwijder het bakpapier met de rijst, linzen of bonen en vul de taart met de peren en het marsepeinmengsel van het recept hiernaast.
-Bak nog ± 1 u. in de oven op 160 °C.

Bron

Colruyt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top