1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Venkelrisotto met warmgerookte zalm

Venkelrisotto met warmgerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2018

Ingrediënten 4 personen


2 middel grote uien
2 tenen knoflook
50 gram roomboter
100 ml droge witte wijn
1.2 liter kippenbouillon
2 venkelknollen
1 tl vriesdroge dille
1 citroen, schoongeboend
250 gram warmgerookte zalm



Een heerlijk recept uit de Allerhande. Lekker de warm gerookte zalm van de Lidl erbij en genieten maar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op een hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee.
Voeg de risottorijst roe en bak al roerend 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is.
Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant af, halveer de venkel in de lengte en verwjder de harde kern. Snij daarna in stukjes van 1 cm.voeg na 10 minuten de venkel en de dille toe aan de risotto
Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 minuten staan.
Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de gele schil van de citroen en schep er door.
Breek de warmgerokte zalm in stukjes en verdeel over de risotto.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top