1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Mijn whiskey kers mille fogolie

Mijn whiskey kers mille fogolie

Door: Nerdforfun

  • Europees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2018

Ingrediënten 6 personen


- 12 stukjes bladerdeeg van 5 bij 10 cm
- 500 gr kersen ( ontpit)
- 50 gr bloem
- 220 ml melk
- 200 gr roomboter ( ongezouten)
- 200gr poedersuiker
- 2 shots whiskey ( 80ml)
- 100 gr kristalsuiker
- snufje zout


Verder heb je nodig


Mixer
maatbeker


Een lekker dessert die heftig kan vallen maar je zeker wel van geniet.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm oven op 200 graden Celsius, als de oven op de juiste temperatuur is bak je de bladerdeeg voor 10 min lichtbruin.
- pak een steelpan en zet dit op laag vuur, en giet de melk erin. pak daarna een fijne zeef en zeef de bloem door de melk. laat dit op laag vuur staan het kookt.
- giet dit in een diep bord en leg er een velletje folie overheen laat dit afkoelen buiten de koelkast
- klop de boter in een kom tot het luchtig is meng de boter met de poedersuiker, zout en de whiskey door elkaar tot een soepel mengsel.
- meng het melk/bloem mengsel met het boter mengsel en laat dit opstijven in de koelkast.
- verwarm de kersen in een pan met de kristalsuiker en laat dit een beetje inkoken.
- presentatie : bladerdeeg-> creme ->aantal kersen -> bladerdeeg-> 2 toefjes creme -> 1 kers

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Je hebt veel smaken en soorten whiskey ik ga hiervoor met een lichtere maar bittere whiskey omdat de creme zelf al best zoet is en de kersen. het is ook leuk om voor een likeur gegaan en in plaats van kersen citrusvruchten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nerdforfun
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top