Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Hete kip
  6. Hete kip (Volgens moeders recept)

Hete kip (Volgens moeders recept)

Door: stefaniebreden

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-11-2018

Ingrediënten 4 personen


Kipdijen 500gr
Zoute ketjap half flesje
Klein potje sambal
4 a 5 tenen knoflook
4 uien in ringen



Wanneer ik naar mijn moeder ga en ze vraagt: wat wil je graag eten? Weet ze eigenlijk al het antwoord op de vraag. HETE KIP!!  

Super weinig ingrediënten, maar met een heerlijk resultaat!. Dit is het basis recept, zelf vind ik het lekker om er nog een scherpe peper aan toe te voegen en een beetje nootmuskaat. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kip met peper bestrooien
2. Kip aanbakken en daarna kort de knoflook, ui en sambal meebakken.
3. Ketjap toevoegen
4. Daarna water toevoegen zodat de kip helemaal onder staat en dan laten sudderen

Van de ui zie je niets meer terug. De kip moet je eventueel met twee vorken van elkaar lostrekken, maar eigenlijk hoort het vanzelf helemaal uit elkaar te vallen.

Tags, ,

Serveertip

Heerlijk met: plakkerige rijst, frisse salade met fruit, komkommersalade, Nootjes (ketjang pedis of iets anders) en kroepoek.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stefaniebreden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top