Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. ***BROODJE BAL***

***BROODJE BAL***

Door: harry_bijl

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2018

Ingrediënten 4 personen


=400 Gram Half - om Halfgehakt.
=1 EI. = 50 ml Melk..
=2 Beschuiten.
=1 tl. Nootmuskaat.
=75 Gram Boter.
=4 Witte Bolletjes.
=Peper en Zout.


Verder heb je nodig


++KOM OF SCHAAL++
++BRAADPAN++


Lunch op School !
Vraag op school naar mogelijkheden om
eten en drinken gekoeld te bewaren. 
Of geef de lunch in een klein koeltasje (met koel-
element) mee.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Klop het ei los met de melk.
Verkruimel de beschuiten boven het mengsel.
Roer er de nootmuskaat,peper en zout naar smaak
doorheen.
2.Kneed het eimengsel door het gehakt en vorm er
met natte handen 4 even grote ballen van.
3.Verhit de boter in een Braadpan. Als het schuim begiint
weg te trekken,leg dan de gehaktballen in de pan en
braad ze op hoog vuur aan. Keer de ballen regelmatig
zodat ze mooi egaal bruin worden.
4.Draai het vuur laag,leg de deksel op de pan en laat de
gehaktballetjes circa 20 minuten zachtjes bakken.
Keer ze af en toe om. Neem de gehaktballetjes uit de pan
en laat afkoelen
5.Snijd de ballen in plakjes en beleg de bolletjes ermee.

Tags

Bron

Keurslager**



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top