Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rodekoolschotel

Rodekoolschotel

Door: anjelica

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2018

Lang geleden vond ik een recept van een rodekoolschotel en dat heb ik iets aangepast naar deze tijd. Erg lekker. Nadeel, veel vieze pannen

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen (geschild en in stukken)
2 grote uien (gesnipperd)
500 gr. gehakt
1 banaan (in plakjes)
700 gr gesneden rode kool
2 grote potten appelmoes met kaneel (zelf neem ik ze van Gijs)
scheut olijfolie
3 theelepels kerriepoeder
kaneel naar smaak
zout en peper naar smaak
scheut melk
paneermeel
klontje boter


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal
pureestamper


Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar.
Kook de rode kool, met kaneel naar smaak, gaar.
Verhit een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de kerriepoeder. Voeg het gehakt toe (op smaak t brengen met peper en zout) en bak het rul.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de aardappelen en de groente af.
Maak van de aardappelen en de melk een luchtige puree. Roer er de schijfjes banaan doorheen.
Verdeel de helft van de rode kool over de Ovenschaal, leg daar de helft van het gehaktmengsel op en de helft van 1 pot appelmoes. Deze volgorde nog een keer herhalen.
Dek het geheel met de aardappelpuree af.
Strooi wat panneermeel over de bovenkant en verddeel er een paar klontjes boter op.
De ovenschotel nog een minuut of 5 a 10 in de oven goed laten doorwarmen en dat de puree een goudbruin korstje heeft.
Serveren met de overgebleven appelmoes.

Tags

Serveertip

Kook de rode kool ook eens gaar met appeltjes en kaneel,

Erg lekker is het ook als je nog wat gehakte (wal) noten over de puree verdeeld. Dit kan maar hoeft niet perse.

Bron

Ah of boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjelica
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top