Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti alla vongole

Spaghetti alla vongole

Door: henkhaarhuis

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2018

Ingrediënten 2 personen


Voor 2 personen
- 2 tenen knoflook
- 8 rijpe kerstomaatjes
- ½ gedroogde rode Spaanse peper
- ½ bosje verse bladpeterselie (15 g)
- 160 g spaghetti
- olijfolie
- 2 el zongedroogdetomatenpuree
- 300 g vongole of kokkels, gewassen en ontbaard
- 1 glas Venetiaanse pinot grigio rosé
- extra vierge olijfolie



Het is van Jaime... uit een van zijn boeken.
Maar laten we eerlijk zijn.
Het is natuurlijk gewoon een Italiaans gerecht.
Dat kun je eigenlijk niet claimen als eigendom

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het geheim van een goede spaghetti vongole is dat je alle ingrediënten van tevoren klaarzet, omdat het gerecht letterlijk binnen een paar minuten gemaakt is. We willen precies goed gekookte pasta en perfect gekruide, net geopende schelpjes €" het klinkt eenvoudig, maar je moet wel geconcentreerd te werk gaan.

1 Begin dus met het pellen en in dunne plakjes snijden van de knoflook, snijd de tomaten in kwarten, breek de gedroogde Spaanse peper en schud er de zaadjes uit (je moet zelf even bepalen hoe heet het pepertje is €" ze zijn allemaal anders). Snijd de peterseliesteeltjes heel fijn en de blaadjes wat grover, en zet ze opzij voor later.

2 Kook de spaghetti in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is een grote Koekenpan op hoog vuur. Doe er na 2 minuten een flinke scheut olijfolie in, kort daarna gevolgd door de knoflook, de tomaatjes, de Spaanse peper, de peterseliesteeltjes en de zongedroogdetomatenpuree.

3 Schud alles goed door elkaar, doe er de vongole of kokkels bij (vergeet niet om een tikje te geven op exemplaren die open staan, en gooi schelpjes die dan niet dicht gaan weg) en giet 30 seconden later de wijn in de pan. Leg de deksel 1 minuut op de pan en haal hem er vervolgens af zodat je goed in de gaten kunt houden hoe de schelpjes open gaan en de wijn verdampt.

4 Als je timing goed is zullen de meeste schepjes open zijn (gooi exemplaren die dicht blijven weg) als het tijd is om de pasta af te gieten. Kieper de spaghetti bij de schelpjes in de pan en voeg de peterselieblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie toe.

5 Hussel alles goed door elkaar en proef een hapje van de saus €" vanwege de schelpjes hoeft er normaal gesproken geen zout bij, maar even proeven kan geen kwaad. Schep de pasta in twee warme kommen, verdeel de vongole of kokkels en het heerlijke vocht erover, en ga meteen aan tafel.

Tags, ,

Bron

Https://www.foodandfriends.nl/recepten/jamie%27s-spaghetti-vongole.html



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top