Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2018
  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

  • Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

    Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot. De kaas maakt het extra romig en de walnoten geven een extra crunchy bite.
Als je het een gedoe vind om zelf de andijvie te wassen en te snijden kun je ook kiezen voor een zak kant en klaar gesneden andijvie te gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 ½ kilo kruimige aardappelen
- 1 krop andijvie (gewassen en fijngesneden of een zak gesneden andijvie uit het koelvak)
- 250 gram gerookte spekreepjes
- handvol walnoten
- 100 ml melk
- 200 gram crème fraiche
- 150 gram geraspte belegen kaas (of andere die je lekker vindt)
- 1 el mosterd
- 1 sjalotje
- peper zout en nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 926,69 kcal
Koolhydraten 78,11 g
Eiwitten 31,55 g
Vetten 51,24 g

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Was de andijvie en snij deze fijn, bak de spekreepjes en laat ze op een stukje keukrol uitlekken. Rooster de walnoten en laat ze op een stukje keukenrol uitlekken.
- Maak puree van de gekookte aardappelen, crème fraiche, melk, mosterd, peper en zout.
- Voeg de geraspte kaas, spekreepjes, walnoten en andijvie toe en schep alles door elkaar.

Serveertip

Lekker met verse worst, saucijs, gehaktbal, speklap of rookworst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten