Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

Andijviestamppot met spekjes, walnoten en kaas

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2018

Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot. De kaas maakt het extra romig en de walnoten geven een extra crunchy bite.
Als je het een gedoe vind om zelf de andijvie te wassen en te snijden kun je ook kiezen voor een zak kant en klaar gesneden andijvie te gebruiken.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


- 1 ½ kilo kruimige aardappelen
- 1 krop andijvie (gewassen en fijngesneden of een zak gesneden andijvie uit het koelvak)
- 250 gram gerookte spekreepjes
- handvol walnoten
- 100 ml melk
- 200 gram crème fraiche
- 150 gram geraspte belegen kaas (of andere die je lekker vindt)
- 1 el mosterd
- 1 sjalotje
- peper zout en nootmuskaat



Bereidingswijze

- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Was de andijvie en snij deze fijn, bak de spekreepjes en laat ze op een stukje keukrol uitlekken. Rooster de walnoten en laat ze op een stukje keukenrol uitlekken.
- Maak puree van de gekookte aardappelen, crème fraiche, melk, mosterd, peper en zout.
- Voeg de geraspte kaas, spekreepjes, walnoten en andijvie toe en schep alles door elkaar.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met verse worst, saucijs, gehaktbal, speklap of rookworst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top