1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofpeertjes
  6. Zuurkool met stoofpeertjes

Zuurkool met stoofpeertjes

Door: Margreetbakker

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2018

Ingrediënten 4 personen


Puree, zelfgemaakt of uit zakje
300 gr kipfilet
30 gr. boter
2 gesnipperde uien
1 el kerriepoeder
1 zak zuurkool
1 pot stoofpeertjes, of zelfgemaakte
150 gr. geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Dit is een heel lekkere variatie op een zuurkoolschotel. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 gr C
Snij de kipfilet in kleine stukjes
Verhit de boter in een Koekenpan en bak de uien 4 minuten, voeg de kipfilet en kerriepoeder toe en bak nogmaals 4 minuten. Bestrooi met peper en zout,verdeel de kip en uien over de ovenschaal.
Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip, snij de peren in stukjes en verdeel over de zuurkool.
Verdeel de puree over het geheel en bestrooi met kaas.
Laat het in 30 minuten goudbruin en gaar worden in de oven.

Tags

Bron

Allerhande



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Margreetbakker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top