Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Jamie Olivers Kung Pao chicken

Jamie Olivers Kung Pao chicken

Door: Ashaeb

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2018

Ingrediënten 2 personen


Voor de kip:
1 eetlepel Szechuan peperkorrels, 2,5 eetlepel maizena, 350 gram kippendij (4 stuks), zonnebloemolie, 4 knoflooktenen, 5 centimeter verse gember, 2 lente-uitjes, 6 gedroogde chili's, 2 eetlepels low-salt sojasaus, halve theelepel rijstwijnazijn, 1 theelepel vloeibare honing, 50 gram ongezouten pinda's, salade cress ter garnering.

Voor de salade:
Halve komkommer, 1 grote wortel, verse koriander, 1 theelepel low-salt sojasaus, 1 eetlepel rijstwijnazijn


Verder heb je nodig


Koekenpan, knoflookpers, dunschiller, keukenpapier

Kung Pao Chicken

Regelmatig gemaakt en de kip valt goed in de smaak. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

salade:
1. Gebruik een dunschiller om linten te maken van de komkommer en wortel en leg deze in een kom.
2. Snij de koriander grof en voeg dit toe aan de kom.
3. Meng de sojasaus en rijstwijnazijn en voeg ook dit toe bij de groente. Goed mengen en zet dit opzij.

Kip:
4. Bak de peperkorrels kort in een Koekenpan. Maal dit vervolgens fijn en haal de grove stukken eruit. Deze stad kan je overslaan als je kiest voor zwarte gemalen peper.
5. Mix de zwarte peper met 2 eetlepels maizena. Snij de kippendij in hapklare stukken en voeg dit toe aan het maizena mengsel.
6. Giet 2 cm zonnebloemolie in een pan en bak de kip gaar en goudbruin, ongeveer 7 minuten.
7. In de tussentijd snij je de gember fijn en pers je de knoflook. Snij tevens de lente-ui in dunne reepjes.
8. Haal de kip uit de pan, giet de olie weg tot je ongeveer 2 eetlepels overhoudt in de pan. Voeg hier de lente-ui, gember en knoflook aan toe, samen met de gedroogde chili.
9. In de tussentijd mix je een halve theelepel maizena met 2 theelepel warm water. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en halve theelepel rijstwijnazijn en de honing aan toe. Voeg dit toe aan de koekenpan en laat indikken.
10. Roer vervolgens de kip en pinda's door het sausje in de koekenpan tot het warm is.

Serveer met noodles en de salade.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met noodles. Kan naar smaak (extra) pittig gemaakt worden met meer pepers.
Szechuan peperkorrels kunnen vervangen worden door zwarte gemalen peper.

Bron

Https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/kung-pao-chicken/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ashaeb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top