1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Soep
  5. Champignon soep 2.0

Champignon soep 2.0

  • Engels, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2018

Ingrediënten 4 personen


25g gedroogde porcine
20g gedroogd eekhoorntjes brood
40g gezouten roomboter
2 sjalloten ( groot ) gesnipperd
3 tenen knof gesneden
1 el tijm , vers alleen de blaadjes
400 gram gemengde paddestoelen, zo wild mogelijk
850 ml sterke groenten bouillon
150 ml crème franchise
50 ml slagroom/kookroom
4 dikke sneden with brood met korst
2 el olijfolie
1 el Truffel olie
2 el gedroogde peterselie


Verder heb je nodig


Grote kookpan
Kom 2 x
Waterkoker
Oven
Staafmixer

Champignon soep 2.0
Champignon soep 2.0

Echte champignons smaak liefhebbers opgelet, dit is gewoon mushroom heaven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in je Waterkoker, ong 300 ml.
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er kokend water op totdat ze net onder staan
Meng onder tussen de 2 soorten olie met de peterselie in de andere kom, zet weg, niet koud
Verwarm je oven op 180 graden, Besmeer dan de sneden met het olie mengsel, bak goud bruin en krokant, laat vervolgens volledig afkoelen. Snijdt daarna in croutons, ze moeten nog goed vet zijn.
Smelt de boter op laag vuur, en bak de knof , tijm voor ongeveer 5 minuten, voeg de gedroogde paddenstoelen toe ( bewaar het vocht ! Dan de sjalloten en de rest van de paddenstoelen, zet vuur hoger en laat het meeste vocht verdampen.
Voeg bouillon toe plus het week water van de gedroogde paddenstoelen.
Laat zacht koken voor 20 min.
Voeg crème fraiche en slagroom toe , laat nog even prutelen roer goed.
Zet vervolgens de staafmixer er in en pureer alles fijn.
Giet in kommen, voeg de croutons toe voor het opdienen.

Ķ

Tags, ,

Serveertip

Wat extra krokant gebakken champignons als garnering en wat druppels extra Truffel olie met opdienen doet wonderen

Bron

Aangepast van bbc good food



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top