POMPOENBROOD MET KAAS EN ROZEMARIJN
- Belgisch, Brood
- 30-60 min.
Heerlijk brood, net iets anders !
Ingrediënten 4 recipe.people
750 g zelfrijzende bloem, gezeefd1 snuifje zout
60 g margarine, gekoeld en in blokjes gesneden
2 kopjes gekookte pompoenblokjes
1 takje rozemarijn, blaadjes fijngesneden
160 g feta, verkruimeld
40 g parmezaan, fijn geraspt
60 ml pompoenzaadjes
100 ml karnemelk
1 ei, losgeklopt
Bereidingswijze
-Doe de gezeefde bloem en het zout in een kom en kneed er de Solo margarine onder.
-Stamp de gekookte pompoen fijn en voeg toe aan het bloemmengsel, samen met de rozemarijn, de feta, de parmezaan en de pompoenzaadjes.
-Maak een kuiltje in het midden en giet daar de karnemelk in.
-Meng tot er zich een deeg vormt en kneed dat deeg gedurende een vijftal minuten op een met bloem bestrooid werkblad.
-Verdeel het mengsel in drie gelijke delen en rol ze uit tot je drie repen krijgt. Druk de drie repen samen aan de bovenkant en vlecht ze in elkaar. Druk daarna ook de 3 uiteinden samen.
-Bestrijk de bovenkant van je brood met het losgeklopte ei en laat 45 minuten tot een uur in de oven bakken op 200 °C, of tot het brood hol klinkt als je erop tikt.
Bron
solo open kitchen