POMPOENBROOD MET KAAS EN ROZEMARIJN

  • Belgisch, Brood
  • 30-60 min.
  • POMPOENBROOD MET KAAS EN ROZEMARIJN

    POMPOENBROOD MET KAAS EN ROZEMARIJN

    POMPOENBROOD MET KAAS EN ROZEMARIJN

Heerlijk brood, net iets anders ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 g zelfrijzende bloem, gezeefd
1 snuifje zout
60 g margarine, gekoeld en in blokjes gesneden
2 kopjes gekookte pompoenblokjes
1 takje rozemarijn, blaadjes fijngesneden
160 g feta, verkruimeld
40 g parmezaan, fijn geraspt
60 ml pompoenzaadjes
100 ml karnemelk
1 ei, losgeklopt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de gezeefde bloem en het zout in een kom en kneed er de Solo margarine onder.
-Stamp de gekookte pompoen fijn en voeg toe aan het bloemmengsel, samen met de rozemarijn, de feta, de parmezaan en de pompoenzaadjes.
-Maak een kuiltje in het midden en giet daar de karnemelk in.
-Meng tot er zich een deeg vormt en kneed dat deeg gedurende een vijftal minuten op een met bloem bestrooid werkblad.
-Verdeel het mengsel in drie gelijke delen en rol ze uit tot je drie repen krijgt. Druk de drie repen samen aan de bovenkant en vlecht ze in elkaar. Druk daarna ook de 3 uiteinden samen.
-Bestrijk de bovenkant van je brood met het losgeklopte ei en laat 45 minuten tot een uur in de oven bakken op 200 °C, of tot het brood hol klinkt als je erop tikt.

Bron

solo open kitchen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten