Ita­li­aan­se oven­scho­tel met sa­la­mi

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2018
  • Ita­li­aan­se oven­scho­tel met sa­la­mi

    Ita­li­aan­se oven­scho­tel met sa­la­mi

    Ita­li­aan­se oven­scho­tel met sa­la­mi

makkelijke en smakelijke aardappeltjes, groenten en salami uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gekruide bakaardappeltjes
1 rode paprika
1 courgette
2 tomaten
1 el milde olijfolie
200 g fijngesneden prei
225 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
75 g salami worst (mag wel meer als je kruidig houdt)
125 g mozzarella
zout en peper (kan wel ruim peper want verder zitten er geen kruiden in)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
- Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur.
- Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de salami in reepjes van een ½ cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.
- Verdeel de groente over de aardappelen.
- Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

Bron

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191320/italiaanse-ovenschotel-met-salami

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten