1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout Met Saffraan

Lamsbout Met Saffraan

Door: roeltje

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1kg. lamsbout, 1kg.aardappels,1 tl. saffraandraadjes , 1 dl.olijfolie,1 citroen,zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de lamsbout in plakken, de geschilde aardappels in vieren,doe de aardappels in een schaal met de saffraan en een halve liter water,laat dit ongeveer een uur staan,waarna de aardappels afgegoten kunnen worden, maar bewaar het saffraanwater!
Oven voorverwarmen op 180 graden
De citroen uitpersen

Bereidingswijze

Leg aardappels en vlees in een ovenschaal en giet de olie en citroensap erover.Peper, zout en saffraanwater toevoegen en de afgedekte schaal ongeveer anderhalf uur in de oven zetten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top