OVENSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL EN LAMSGEHAKT

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2018
  • OVENSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL EN LAMSGEHAKT

    OVENSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL EN LAMSGEHAKT

    OVENSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL EN LAMSGEHAKT

Makkelijk en super lekkere ovenschotel met lamsgehakt en zoete aardappel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g zoete aardappels
1 pakje Solo Crèmefine Cuisine 200 ml
versgemalen peper
zeezout
2 sjalotten
1 el Solo margarine
500 g lamsgehakt
1 tl verse tijmblaadjes
2 peren
3 el paneermeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
-Giet af en prak met Solo Crèmefine Cuisine tot een smeuïge puree.
-Breng op smaak met peper en zeezout.
-Pel en snipper de sjalotjes fijn en stoof aan in de margarine en voeg het lamsgehakt en de tijmblaadjes toe.
-Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
-Schil de peer en snijd ze in plakjes.
-Vet de ovenschaal in met wat margarine en schep het lamsgehakt erin.
-Schik de plakjes peer erop en schep er een laag zoete aardappelpuree overheen. Bestrooi met een laagje paneermeel.
-Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven en laat goudbruin bakken.

Bron

solo open kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten