Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. ***ITALIAANSE KIPSTOOFPOT UIT DE PAN***

***ITALIAANSE KIPSTOOFPOT UIT DE PAN***

Door: harry_bijl

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2018

Niets lekkerder dan een pruttelende stoofpot op het forneuis
.In deze tijd van het jaar,
Met de kruidige geir van zacht garend vlees die langzaam de
keuken vult!

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


=800 gram Kippendijenvlees.
=Peper en Zout. = Olijfolie =Boter.
=4 Uien, in halve maantjes gesneden.
=4 tl. Tijmblaadjes.
=2 Takken Rozemarijnnaaldjes, fijngehakt.
=4 eetl.Venkelzaad, gekneusd.
=4 Tenen Knoflook, geperst.
= Sap en rasp van 1 Citroen.
=1 Pot Gevogelte fond.(380ml)
=0,5 lt. Witte Wijn. = 16 Baby Peperoni.
=16 Kleine Trostomaatjes.


Verder heb je nodig


++Diepe Koeken- of Hapjespan++


Bereidingswijze

1. Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het
met peper en zout. Bak het vlees in 3 eetl. olijfolie en een
klontje boter rondom bruin
2.De uien vervolgens zachtjes laten meebakken
3.Voeg de tijm, in de pan en laat, venkelzaad en geperste knof-
look Plus de rasp en sap van de citroen.
4.Giet wijn en fond in de pan en laat dit geheel 2 uur op heel
zacht vuur sudderen.
5.Doe een half uur voor het serveren de tomaatjes en de
pepperoni erbij.

Tags

Serveertip

Serveer met pasta en groene salade of
gegrilde courgette:

Bron

KEURSLAGER**



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top