Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-11-2018
  • Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

    Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

    Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

  • Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

    Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

    Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

  • Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

    Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

    Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las.
"Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !!
En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner.
Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Plm. 300 gram kipfilet
1 rode ui
3 eetlepels worchestersaus
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel mosterdpoeder (bij gebrek hieraan heb ik 1 theelepel mosterd gebruikt)
1 theelepel verse gember, geraspt (ik heb ½ theelepel djahé gebruikt)
1 teen knoflook, geraspt of klein gesneden
1 eetlepel abrikozenjam
1 eetlepel zonnebloemolie
peper, zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 298,54 kcal
Koolhydraten 18,36 g
Eiwitten 36,27 g
Vetten 8,15 g
Benodigdheden
Wok of koekenpan
schaaltje voor marinade

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Doe de ui en kipfilet in een kom.
Voeg alle overige ingrediënten toe en hussel alles goed door elkaar.
Dek de kom af en laat minimaal een half uurtje marineren.

Bak de gemarineerde kip kort (plm. 5 tot 8 minuten afhankelijk van de grootte van de blokjes) al omscheppend op een niet te hoge warmtebron. Door de abrikozenjam verbrandt het snel.
Wanneer de kip licht verkleurd is even een stukje doorsnijden. Je ziet dan zo of de kip gaar is. Dus niet te lang bakken, want dan wordt de kipfilet droog.

Proef en maak op smaak met met wat peper en zout.

Bron

Http://www.onzefransekeuken.nl/2014/05/waanzinnig-lekkere-marinade-voor-kip.html

Serveertip

Lekker met wat knapperige goudgele Franse frietjes erbij.

Wij hebben er gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes bij gegeten en gesmuld van dit lekkere gerecht.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 24-01-2019

Sterkte met je vinger Purrie. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept.

pwiggers avatar
pwiggers 24-01-2019

Ben benieuwd wat je ervan vond Els. Dank je wel voor je reactie. Groet, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 20-01-2019

Kip staat in de marinade, je hoort(leest) er nog van. Smulgroet Els

Purrie avatar
Purrie 20-01-2019

ooo benieuwd naar de smaak! Ik ga het beslist komende week maken zodra het verband van mn vinger af is. Dank voor het plaatsen!

meeuw405 avatar
meeuw405 20-01-2019

Meegenomen en natuurlijk maken !!! Smulgroet Els

pwiggers avatar
pwiggers 19-01-2019

Dank je wel Ria. Fijn weekend en groetjes, Petra

riawes avatar
riawes 18-01-2019

Lekkker !! Petra. Groet van Ria

pwiggers avatar
pwiggers 17-01-2019

Ik kreeg de volgende melding: Smulwebkok Matthea53 heeft jouw recept Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella gemaakt en het recept gefotografeerd. Dank je wel Matthea53. Mooie foto.

pwiggers avatar
pwiggers 26-11-2018

Dat is heel leuk om te horen Hilda. Fijn dat de kipstukjes zo in de smaak zijn gevallen. Lekker en gemakkelijk te maken. Groetjes, Petra

hildameisters avatar
hildameisters 21-11-2018

Ik heb het vandaag gemaakt, Het was verrukkelijk en snel klaar. Dit komt zeker vaker op tafel, Bedankt voor het delen van dit recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten