Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

Stukjes zacht gebakken kipfilet in licht pittige marinade van Nigella

Door: pwiggers

Waanzinnig lekker !!
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-11-2018

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las.
"Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !!
En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner.
Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken.

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


Plm. 300 gram kipfilet
1 rode ui
3 eetlepels worchestersaus
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel mosterdpoeder (bij gebrek hieraan heb ik 1 theelepel mosterd gebruikt)
1 theelepel verse gember, geraspt (ik heb ½ theelepel djahé gebruikt)
1 teen knoflook, geraspt of klein gesneden
1 eetlepel abrikozenjam
1 eetlepel zonnebloemolie
peper, zout


Verder heb je nodig


Wok of koekenpan
schaaltje voor marinade


Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Doe de ui en kipfilet in een kom.
Voeg alle overige ingrediënten toe en hussel alles goed door elkaar.
Dek de kom af en laat minimaal een half uurtje marineren.

Bak de gemarineerde kip kort (plm. 5 tot 8 minuten afhankelijk van de grootte van de blokjes) al omscheppend op een niet te hoge warmtebron. Door de abrikozenjam verbrandt het snel.
Wanneer de kip licht verkleurd is even een stukje doorsnijden. Je ziet dan zo of de kip gaar is. Dus niet te lang bakken, want dan wordt de kipfilet droog.

Proef en maak op smaak met met wat peper en zout.

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker met wat knapperige goudgele Franse frietjes erbij.

Wij hebben er gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes bij gegeten en gesmuld van dit lekkere gerecht.

Bron

Http://www.onzefransekeuken.nl/2014/05/waanzinnig-lekkere-marinade-voor-kip.html



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top