Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham
- Internationaal, Bijgerecht
- 10-20 min.
Romanesco (groene bloemkool, zie foto) vinden we veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. De smaak wijkt niet veel af, maar je proeft hier "echte bloemkool".
De romanesco wordt op dezelfde manier schoongemaakt en gekookt als de gewone bloemkool.
Ingrediënten 2 personen
1 romanesco of kleine bloemkool (broccoli kan ook)zout, peper
10 gram (room)boter
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd of geperst
plm. 50 gram Serranoham in smalle reepjes gesneden (Parmaham kan ook)
75 gram roomkaas met kruiden (liefs boursin of paturain)
scheutje melk of witte wijn
1 eetlepel gehakte peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 222,82 kcal |
Koolhydraten | 4,00 g |
Eiwitten | 13,08 g |
Vetten | 16,32 g |
Benodigdheden
pan voor de groente
koekenpan
vergiet
Bereidingswijze
Was de romanesco en verdeel deze in roosjes.
Kook de romanesco in water met zout beetgaar (afhankelijk van de grootte plm. 6 tot 8 minuten).
Laat de kool goed uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter in de koekenpan.
Bak hierin de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de de reepjes Serranoham toe en bak deze even mee.
Laat de kruidenroomkaas hierop smelten.
Verdun de saus iets met een scheutje melk of witte wijn.
Roer de gehakte peterselie door de saus.
Maak de saus op smaak met peper.
Doe de goed uitgelekte romanesco in een schaal.
Verdeel de saus over de romanesco.
Serveertip
Lekker met gekookte of gebakken aardappelen.