Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

    Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

    Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

  • Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

    Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

    Bloemkool of romanesco met romige knoflookkruidensaus en serranoham

Romanesco (groene bloemkool, zie foto) vinden we veel lekkerder dan de gewone witte bloemkool. De smaak wijkt niet veel af, maar je proeft hier "echte bloemkool".
De romanesco wordt op dezelfde manier schoongemaakt en gekookt als de gewone bloemkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 romanesco of kleine bloemkool (broccoli kan ook)
zout, peper
10 gram (room)boter
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd of geperst
plm. 50 gram Serranoham in smalle reepjes gesneden (Parmaham kan ook)
75 gram roomkaas met kruiden (liefs boursin of paturain)
scheutje melk of witte wijn
1 eetlepel gehakte peterselie

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 222,82 kcal
Koolhydraten 4,00 g
Eiwitten 13,08 g
Vetten 16,32 g
Benodigdheden

pan voor de groente
koekenpan
vergiet

Bereidingswijze

Was de romanesco en verdeel deze in roosjes.
Kook de romanesco in water met zout beetgaar (afhankelijk van de grootte plm. 6 tot 8 minuten).
Laat de kool goed uitlekken in een vergiet.

Smelt de boter in de koekenpan.
Bak hierin de gesnipperde knoflook even aan. Voeg de de reepjes Serranoham toe en bak deze even mee.
Laat de kruidenroomkaas hierop smelten.
Verdun de saus iets met een scheutje melk of witte wijn.
Roer de gehakte peterselie door de saus.
Maak de saus op smaak met peper.

Doe de goed uitgelekte romanesco in een schaal.
Verdeel de saus over de romanesco.

Serveertip

Lekker met gekookte of gebakken aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten